logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorTurismul local: explorarea destinațiilor emergente din România
RECLAMĂ

Turismul local: explorarea destinațiilor emergente din România

Turismul local: explorarea destinațiilor emergente din România

Dacă se vorbește despre turismul din România, majoritatea oamenilor se vor gândi cu siguranță la Transilvania și la castelul contelui Dracula, dar această țară europeană uimitoare de la Marea Neagră oferă de toate, de la orașe mari și cosmopolite precum Bucureștiul la parcuri naturale și sate de carte poștală. Mai jos, explorăm destinațiile emergente pentru turismul local din România.

Sibiu

2.jpg

Cu un farmec medieval distinctiv, Sibiul a devenit una dintre destinațiile emergente ale României. Pășind în acest oraș magic s-ar putea să vă faceți să vă simțiți puțin cu ochii în stele, deoarece multe dintre case au ferestre în acoperișuri care arată ca niște ochi. Dincolo de asta, centrul istoric este foarte pitoresc și are trei parcuri frumoase. Puteți să vă completați vizita cu un tur al Podului Minciunilor, al Turnului Primăriei și al Catedralei Sfânta Treime.

Sighișoara

3.jpg

Dacă sunteți un iubitor al poveștii Contelui Dracula, nu puteți rata Sighișoara, orașul în care s-a născut Vlad Țepeș, prinț al Valahiei în secolul al XV-lea și a cărui poveste a fost folosită de Bram Stoker pentru a-și crea personajul mitic. Acest frumos oraș are, de asemenea, un centru istoric fabulos, declarat Patrimoniu Mondial de către Unesco în 1999, având ca mare icoană turnul cu ceas.

Brașov

4.jpg

Datorită poziției sale strategice, la 166 de kilometri de București, și a frumuseții clădirilor sale, Brașovul este o destinație populară pe tot parcursul anului în România. În vechea piață a primăriei, construită de sași, se pot admira fațadele baroce, în timp ce Turnul Trompeților a fost un loc strategic în războaiele din Evul Mediu.

Piatra Craiului

5.jpg

Bineînțeles, România este mai mult decât clădiri medievale frumoase, iar lanțul muntos Piatra Craiului oferă multă verdeață și activități de drumeție. Micul sat Măgura, cu casele sale în stil alpin, este un loc ideal pentru a vă baza și a profita de liniștea din această zonă a Carpaților.

Delta Dunării

6.jpg

Explorând destinațiile emergente ale României, Delta Dunării nu poate fi lăsată în afara radarului. Gura fluviului Dunărea în Marea Neagră transportă sedimente care generează o mare biodiversitate de floră și faună. Această destinație este ideală pentru a fi explorată în liniștea unor ambarcațiuni mici pentru a aprecia stejarii seculari, caii sălbatici, pelicanii și apusurile de soare ca-n filme.

Marea Neagră

7.jpg

În cadrul ofertei sale turistice variate, România are și opțiuni pentru a te bucura de plajă. Puteți găsi alternative de la plaje sălbatice cu apă verde turcoaz, la stațiuni balneare mai animate, cu petreceri și viață de noapte. Mamaia, Vama Veche și Constanța sunt destinații cu o infrastructură hotelieră și gastronomică excelentă pentru a face turul plajelor de la Marea Neagră.

București

8.jpg

Bineînțeles, fiind cea mai cunoscută, nu poți rata Bucureștiul. Bucureștiul este o capitală fermecătoare, cu locuri de vizitat precum Ateneul Român, Piața Revoluției și Palatul Parlamentului.

Intră pe Cataloge 365 și explorează destinațiile turistice emergente din România.

RECLAMĂ

Copyright © 2024 Cataloge 365. Toate drepturile rezervate. Este interzisă copierea sau reproducerea textelor fără consimțământul scris anterior. Pozele cu produse, imaginile și broșurile sunt furnizate numai în scop ilustrativ. Prețurile reduse sunt de la distribuitori oficiali enumerați pe site. Ofertele sunt valabile de la și până la data expirării sau până la epuizarea stocurilor. Obiectivul acestui site este informativ și nu poate fi folosit pentru a revendica produsele. Prețurile pot varia în funcție de locație.