logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorMâncăruri tradiționale de pregătit în acest sezon
RECLAMĂ

Mâncăruri tradiționale de pregătit în acest sezon

Mâncăruri tradiționale de pregătit în acest sezon

Bucătăria românească este diversă. Cu gusturi pentru toată lumea, mâncărurile românești sunt, de obicei, ieftine și delicioase. Iată 6 opțiuni de mâncăruri tradiționale românești pentru a încânta pe cineva sau pentru a vă răsfăța. Toate aceste rețete au ingrediente care se găsesc cu ușurință în orice supermarket.

Ciorba de burtă

Ciorba românească prin excelență. Acesta este unul dintre cele mai tradiționale feluri de mâncare care, de obicei, începe mesele în țară. Rețeta sa include triptic de carne de vită și triptic care se fierbe timp de un număr bun de ore pentru a produce un bulion rafinat. Se adaugă ardei, morcovi, usturoi, ceapă, oțet și un sos numit mujdei, care este o smântână acră.

Mămăliga

Rețeta sa este foarte simplă și are ingrediente de bază care se găsesc în orice casă din România. Multă vreme a fost considerată o mâncare a oamenilor de rând, dar s-a răspândit în toată țara. Are făină de porumb, apă și sare, e atât de simplu. Cremozitatea sa o face un bun acompaniament pentru alte alimente, dar poate fi lăsată să se întărească și folosită ca pâine.

Mici

Mici înseamnă mic. Aceste mici rulouri de carne sunt o necesitate și pot fi găsite în fiecare oraș din România. Se prepară cu carne tocată de vită și porc, carne de miel tocată, usturoi și o serie de condimente precum chimen, piper, sare, cimbru, anason. Acestea sunt ideale pentru reuniunea de prieteni din acest sezon.

Sarmale

Dacă e petrecere, sarmalele nu lipsesc în România. Mâncarea de sărbătoare aleasă este o necesitate în această perioadă a anului. Aceste rulouri din carne tocată amestecată, orez, ceapă, sos de roșii și condimente sunt înfășurate în frunze de varză și apoi fierte timp de câteva ore. Apoi, totul se pune într-o cratiță cu apă, sos de roșii și alte ingrediente pentru a fi gătit și servit.

Papanasi

Acest desert tipic românesc este o delicatesă. Este un fel de bilă fragedă prăjită la care se adaugă brânză de vacă și smântână. O dulceață de fructe roșii, cum ar fi murele sau afinele, este acoperită cu o bilă mică de frișcă pentru decorare. Acest desert este ideal pentru o după-amiază ploioasă sau pentru un moment special.

Cozonac

Un alt desert tradițional românesc este această ruladă dulce care conține rahat sau nuci. Fiecare regiune a țării oferă o versiune diferită, cu propriile particularități, astfel încât puteți alege în funcție de gustul dumneavoastră. Unii oameni adaugă rom, alții alune, alții semințe de mac măcinate. Se poate adăuga și coajă de lămâie sau de portocală.

RECLAMĂ

Copyright © 2024 Cataloge 365. Toate drepturile rezervate. Este interzisă copierea sau reproducerea textelor fără consimțământul scris anterior. Pozele cu produse, imaginile și broșurile sunt furnizate numai în scop ilustrativ. Prețurile reduse sunt de la distribuitori oficiali enumerați pe site. Ofertele sunt valabile de la și până la data expirării sau până la epuizarea stocurilor. Obiectivul acestui site este informativ și nu poate fi folosit pentru a revendica produsele. Prețurile pot varia în funcție de locație.